Isolation

Tijdens Creative Design was het doel met verschillende groepen projecten op te starten rondom de C-mine en de wijk Winterslag te Genk. Er is daarbij samengewerkt met studenten van Hogeschool Zuyd Maastricht en FH Aachen. Onze groep richtte zich op het thema isolatie. Dit omdat we merkten dat de C-Mine nauwelijks bezocht wordt door inwoners van winterslag.

Wij hebben daarom een concept ontwikkeld om inwoners meer te betrekken bij wat de C-Mine te bieden heeft. Wij proberen studenten en inwoners met elkaar in contact te brengen. Dit middels objecten te creëren die inwoners missen in hun openbare ruimtes. Zo kunnen inwoners initiatief nemen om een deel van de openbare voorzieningen zelf te maken. Bijvoorbeeld bij een park waar s'avond geen licht is, kunnen inwoners lampen maken die aangaan als het donker wordt.

Dit alles wordt gemaakt onder begeleiding van studenten in het Fablab (werkruimte). Voor de studenten zal dit een course op de Mad-Faculty zijn waar ze ECT's mee kunnen verdienen. Wederzijds leren kan daarbij bewerkstelligd worden. De inwoners worden geïnformeerd door middel van de objecten die gemaakt zijn, daar staat informatie op over hoe en waar zij dit kunnen maken.

Verantwoordelijkheden
- onderzoek
- concepting
- ontwerpen
- uitwerking

Isolation - Eindproduct houten bank. Isolation - Laser gesneden puzzel van ontwerp proces. Isolation - Publieke design interventie Isolation - Brainstormen. Isolation - Brainstormen. Isolation - Appreciation.